Всяка сутрин, когато излизали от караваните си да отидат на снимачната

...
Всяка сутрин, когато излизали от караваните си да отидат на снимачната
Коментари Харесай

„Бандитките на Оушън“ – уроци по мода и стил

Всяка заран, когато излизали от караваните си да отидат на снимачната площадка, актрисите от „ Бандитките на Оушън “ нямали самообладание да видят с какво са облечени останалите и всички непроменяемо възкликвали „ Уау! “. Мечтата им била да вземат облеклата си и в действителния живот. Мисля, че всяка от нас, която към този момент е гледала кино лентата, е на това мнение – като кино не е нищо извънредно, само че като костюми и урок по мода е замайващ.

Затова вместо критика ще ви опиша за костюмите. Да стартираме с актрисите в основните функции, с цел да стане явен мащабът на задачата всяка от тях да бъде облечена друго, надлежно на ролята си, и да бъде удовлетворена – тъй като приказваме за звезди, които имат право на всевъзможни прищявки, а това да не харесат костюмите си, е най-малкият. Това са ,, Сара Полсън, Риана, Хелена Бонам Картър, Минди Калинг и Нора Лам (известна като Окуафина), както и. Нищо чудно, че в началото наетият художник по костюмите се отхвърля и в последния миг се включва Сара Едуардс, която се оправя със задачата прелестно.

Сара и нейният екип от 50 стилисти вършат за героините самобитен „ сториборд “, от който да се въодушевяват при избора си и да знаят в каква посока да построяват образната еднаквост на всяка актриса. Тъй като сюжетът на кино лентата не разрешава в детайли да покажат осемте героини и да се опише в елементи за предишното им и характерите им, огромна част от тази задача е поета от това по какъв начин наподобяват и по какъв начин са облечени. Деби Оушън наподобява на огромните кинозвезди на Холивуд като Катрин Хепбърн и Ингрид Бергман – тя носи типичен облекла в неутрални тъмни цветове. Деби е уравновесена, съсредоточена, тя няма време и предпочитание за опити, даже с облеклата. Интересен подробност е, че роклята й за Мет бала, ушита от Алберта Ферети, съдържа морски претекстове, с цел да е в унисон с „ океанското “ й име.



Кейт Бланшет като Лу е собственичка на нощен клуб. Дрехите й са сходни на мъжкия дрешник, и то през 70-те години. Основното ентусиазъм за нейните костюми е Кийт Ричардс. Впрочем всички актриси са влюбени в нейния костюм за бала, който е от архива на фешън къща Givenchy. Деби и Лу са и героините с най-вече костюми, като Деби сменя 65 разновидността, а Лу – 40.

По собствен метод незабравими са и шеметната Хелена Бонам Картър в ролята на дизайнерка, в която с лекост се разпознава Вивиан Уестууд; Минди Калинг, чиято рокля за бала е създадена в Индия от 150 шивачки по специфична технология за бродиране със златни мъниста; Сара Полсън, чиято героиня работи под прикритие във и по този начин играе „ роля в ролята “, а дрешникът й е въодушевен от същинските асистентки във Vogue и разбира се, Риана, която играе хакерка и е облечена съвсем напълно в облекла, взети от магазина на Армията на спасението, които са й огромни, тъй че преображението й в алената рокля на Зак Позен е почтено за Пепеляшка на бала.

Разбира се, най-впечатляващите моменти на кино лентата са тези на Мет бала. За множеството фенове това е единствената опция да обхванат на това събитие и на екрана то е направено оптимално близо до истината. Консултант е самата, която се появява във кино лентата в компанията на Андрю Болтън, директорът на института по костюмите. Той по изключение не е куратор на показаната във кино лентата галерия, тя е подредена от Хамиш Боулс – дясната ръка на Ана Уинтур, един от най-големите специалисти и колекционери на мода в света. За самия кино бал Dolce & Gabbana са дали 300 рокли Alta Moda. Събитието на екрана е блестящо и цялостно със звезди тъкмо както е и оригиналът.

Все отново във кино лентата има и две дами, на които Сара Едуардс е предоставила свободата да се облекат с каквото си изискат – Ким Кардашиян и Ана Уинтур.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР